У кожному регіоні, де були російські окупанти, є все більше доказів про воєнні злочини РФ – ЗМІ

Про систематичні воєнні злочини, які скоюються окупантами у кожному українському регіоні, свідчить все більше доказів. Про це заявила посол США з особливих доручень у сфері глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак, пише "Європейська правда" 21 листопада.

"Це включає навмисні, невибіркові та непропорційні напади на цивільне населення та елементи цивільної інфраструктури, жорстоке поводження з цивільними особами та військовополоненими та спроби приховати ці злочини, повідомлення про страти, тортури та сексуальне насильство", – сказала Бет Ван Шаак.

Підкреслюється, що вона також прокоментувала звинувачення росії у навмисному завдання ударів по цивільній інфраструктурі України з метою залишити мирне населення без електрики та тепла – це дії, які прирівнюються до воєнного злочину.

Посол зауважила, що важко визначити, чи є окремі удари воєнними злочинами, оскільки "…кожен окремий удар необхідно оцінювати з точки зору того, чи були поблизу військові об'єкти, чи це були суто цивільні об'єкти, а тому це є послідовною схемою нападів на цивільні елементи".

Ван Шаак також наголосила на тому, що росія побудувала велику транснаціональну інфраструктуру фільтраційних операцій, яких зазнали тисячі громадян України, що є порушенням міжнародного права.

"Є переконливі звіти про фізичне та психологічне насильство, у тому числі позасудові страти в рамках операцій, а також про насильницьке переміщення та депортацію, у тому числі тисяч українських дітей, які були викрадені та насильно усиновлені сім'ями в росії", – сказала Ван Шаак.

Раніше повідомлялось, що парламентська асамблея НАТО визнала росію державою-терористом.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті