У Казахстані побоюються вторгнення росії та готуються до оборони – WSJ

Влада Казахстану побоюється можливої ​​агресії з боку росії. Про це 25 липня повідомляє The Wall Street Journal.

Як одна з причин для занепокоєння відзначається той факт, що понад 20 відсотків населення Казахстану становлять етнічні росіяни. Причому, частина з них ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну заявляли, що північ Казахстану також належить РФ.

Побоювання у влади викликає і риторика путіна про те, що Казахстан не мав історії державності до розпаду Радянського Союзу. І після вторгнення в Україну казахська влада почала особливо серйозно ставитися до таких заяв.

Тепер Казахстан приділяє дедалі більшу увагу розвитку оборонної сфери країни. Так, у квітні було зміцнено військову співпрацю з Туреччиною та Китаєм. А на початку травня турецькі та казахські дипломати підписали договір про спільне виробництво військових безпілотників у Казахстані.

Також оборонний бюджет країни зріс на 441 мільярд тенге або близько 918 мільйонів доларів. За інформацією високопосадовця Казахстану, частину цих коштів спрямують на збільшення військових резервів та реформування армії.

Зазначимо, що на початку липня відносини між росією та Казахстаном почали погіршуватися. Саме тоді Казахстан вийшов з угоди СНД про валютний комітет.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті