В Івано-Франківську і Чернівцях отримали допомогу понад 650 ВПО з Луганщини за тиждень. У Житомирі видавали матраци, посуд, термоковдри

Переселенці з Луганської області в Івано-Франківську й Чернівцях отримали понад 650 продуктових наборів протягом тижня, а в Житомирі протягом місяця видавали матраци, посуд, термоковдри, засоби гігієни тощо. Про це повідомила Луганська ОВА у своєму Телеграм-каналі 30 квітня.

"Понад 650 продуктових наборів отримали наші земляки у гуманітарних хабах в Івано-Франківську та Чернівцях", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області в Івано-Франківську на цьому тижні продуктові набори отримали 614 наших переселенців. Окремо у Франківському хабі проводилась видача гігієнічних  наборів, а також посуду та постільних приналежностей. Багато відвідувачів хабу скористались можливістю отримати допомогу від юриста БФ "Право на захист" (прийом щовівторка) та співробітника обласної служби зайнятості.

"Працівниками Координаційного центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам  у Чернівецькій області протягом тижня опрацьовано близько 70  звернень від жителів громад нашого регіону, – сказано в повідомленні. – Продукти у Чернівецькому хабі за цей період надані 44 вимушеним переселенцям". 

Актуальну інформацію про роботу цих хабів дивіться за посиланнями: Івано-Франківськ, Чернівці.

Крім того, повідомляється, що впродовж місяця в Житомирі наші ВПО отримали засоби гігієни, матраци, термоси, посуд, подушки, термоковдри.

Зазначається, що Білокуракинський Координаційний центр у Житомирі працює вже більше місяця. За цей час там надано допомогу 442 особам. Продуктові набори отримали 359 осіб. У приміщенні Центру щочетверга консультують з юридичних питань представники благодійної організації "Право на захист". Також упродовж місяця внутрішньо переміщені особи з Луганщини отримали від благодійного фонду "Рокада" засоби гігієни, матраци, термоси, посуд, подушки, термоковдри та рушники. Дана допомога надана 71 особі.

За додатковою інформацією до Білокуракинського хабу можна звернутись за телефоном 066-862-17-31.

Раніше повідомлялось, що переселенці з Сєверодонецької громади за тиждень отримали більше 2 тисяч гуманітарних наборів.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті