В ISW пояснили, чому РФ хоче припинення вогню

Росія використає будь-яке припинення вогню для підготовки до майбутніх наступальних операцій в Україні.  Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

Військові аналітики зазначають, що військова інтервенція росії в Криму і на Донбасі в 2014 році порушила численні міжнародні зобов'язання росії щодо поваги до суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи визнання росією України як незалежної держави в 1991 році і Будапештський меморандум 1994 року, в якому росія конкретно зобов'язалася не підривати суверенітет і територіальну цілісність України. 

Немає жодних підстав вважати, що Кремль поважатиме будь-яку нову угоду, що зобов'язує росію не порушувати суверенітет і територіальну цілісність України. 

Припинення вогню надало б росії можливість відновити деградовані сили, відволікти людські ресурси на широкомасштабну експансію і реформи замість того, щоб вести бойові дії в Україні, і дозволило б росії продовжити мобілізацію своєї оборонно-промислової бази без обмежень, пов'язаних з нагальними оперативними потребами в Україні. 

Росія могла б використати припинення вогню для підготовки сил, більш придатних для проведення наступної серії наступальних операцій з метою зміни режиму, демілітаризації і завоювання України. 

У Інституті вивчення війни вважають, що припинення вогню, безумовно, надало б Україні власні можливості для вирішення питань формування збройних сил і розвитку оборонної промисловості, але Кремль, можливо, небезпідставно очікує, що заморожений фронт зробить підтримку України менш нагальною і важливою для Заходу і дозволить росії випередити Україну в підготовці до відновлення бойових дій.

Нагадаємо, раніше у ISW зазначили, що сигнали путіна про готовність зупинити війну надсилають, щоб перешкодити військовій допомозі Україні.

Як повідомлялося, путін поскаржився, що росія не може припинити вогонь. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті