В ISW припускають, що путін не відмовився від планів захопити Харків і всю область

Президент росії володимир путін, можливо, наказав російським військам захопити Харків та решту неокупованої Харківської області, незважаючи на вкрай малоймовірність успіху. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"ISW пропонує це спостереження як гіпотезу, а не оцінку, оскільки докази та індикатори для нього обмежені та непрямі", - уточнили дослідники.

Проте вони зазначають, що російські сили намагалися захопити Дементьєвку на північ від Харкова з 26 червня, незважаючи на те, що захоплення Дементьєвки має обмежене значення для захисту території росії від українських наступальних дій.

"16 липня Головне розвідувальне управління України оприлюднило перехоплену розмову, в якій російський військовослужбовець заявив, що його командиру немає справи до його втрат, а він хоче тільки дістатися Харкова", - нагадали в ISW.

Крім того, зазначається, що окупаційна влада, яка підтримується росією, продовжує висувати умови для анексії Харківської області за межі території, що утримується нині.

"Підтримуваний росією голова окупаційного уряду Харківської області Віталій Ганчев і голова Луганської народної республіки (ЛНР) Леонід Пасічник 16 липня підписали угоду про взаємну співпрацю та оборону, яка вказує на те, що російська влада в Харківській області створює умови для довгострокової окупації", - йдеться у звіті ISW.

Ганчев раніше оголосив 6 липня, що окупована Харківська область складатиметься з Куп'янського, Ізюмського, Вовчанського та Харківського районів, які включають територію, яку російські війська поки що не контролюють.

"Російські сили, ймовірно, будуть непослідовно активізувати спроби наземних атак на північ від Харкова в найближчі дні, щоб відобразити територіальні амбіції, що зберігаються в Харківській області, але навряд чи зможуть досягти значних територіальних успіхів. Російські війська продовжували артилерійські удари по всій лінії . Харкову", - пишуть в Інституті вивчення війни.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті