У хмельницькому музеї відкрилася виставка картин донецьких художників (ФОТО)

У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилася виставка «Схід. Рівень свободи», на якій представлені картини 15 художників із Донеччини. Про це  повідомила в.о. директора музею Олена Михайловська, - пише Укрінформ.

«Ми майже одночасно з директоркою Донецького художнього музею (у 2015 році перереєстрований на підконтрольній Україні території – ред.) Оленою Фідрею одна одній сказали, що треба зробити виставку робіт донецьких митців. Вона вийшла досить репрезентативною, тому що на ній представлені 15 митців різних поколінь, частина з яких у 2014 році вимушено поїхали з Донеччини, інші – зараз», - зазначила Михайловська.

За її словами, до музею вдалося евакуювати понад 300 творів митців Донеччини. Їх перевезли завдяки громадській організації «Все буде добре», яку заснував підприємець та громадський діяч Ярослав Бойко. Саме з цієї колекції обрали картини для виставки.

На виставці представлені роботи Сергія Садчикова, Тараса Дудки, Сергія Захарова, Романа Мініна.

«Для нашого музею виставка «Схід. Рівень свободи» унікальна тим, що за 36 років його існування у нас жодного разу не було такої групової виставки митців Донеччини», - додала Михайловська.

Виставка «Схід. Рівень свободи» діятиме в музеї до 1 жовтня.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті