У Херсоні затримано колишнього правоохоронця, який допомагав ворогу створювати у місті "філіал" ФСБ

СБУ затримала у Херсоні колишнього правоохоронця, який допомагав ворогу створювати у місті "філіал" ФСБ. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 7 грудня.

"Служба безпеки затримала ще одного ворожого поплічника у ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні, – сказано в повідомленні. – Під час окупації міста він допомагав кадровим співробітникам ФСБ налагоджувати діяльність "місцевого" підрозділу російської спецслужби".

Уточнюється, що цей окупаційний орган під назвою "государственная служба безопасности" мав виконувати завдання москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму на території регіону.

Підкреслюється, що пособник агресора підшукував "однодумців", яким пропонував вступити до лав "філіалу" ФСБ.

"Також він займався формуванням агентурного апарату російської спецслужби, який мав проводити розвідувально-підривну діяльність на півдні України", – пише відомство.

Зловмисником виявився колишній місцевий правоохоронець, який звільнився з органів ще у 2010 році. У поле зору ФСБ він потрапив перед початком повномасштабного вторгнення. Тоді ворог запросив його допомогти у зборі інформації про суспільно-політичну обстановку в Херсоні.

Зазначається, що під час тимчасової окупації обласного центру на поплічника загарбників вийшов його російський куратор, з яким він потім координував свої злочинні дії.

Встановлено, що для підбору "кандидатів" до лав підконтрольного москві "ГСБ" він використовував власні зв’язки серед колишніх представників силових структур, – сказано в повідомленні. – В обмін на співпрацю агресор пообіцяв зловмиснику керівну "посаду" у псевдооргані окупантів".

Після звільнення міста чоловік намагався "залягти на дно" для уникнення правосуддя. Втім, співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали. Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за вчинення злочину, а суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що затримано двох колаборантів з Херсонщини, які викрадали українців до катівень.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті