У Харківській області з окупованих територій евакуювали 872 особи, в тому числі 203 дитини

У Харківській області з тимчасово окупованих територій евакуювали 872 людини, серед яких 203 - діти. Наразі усі евакуйовані перебувають у безпечному місці, їм надається допомога. Про це повідомив у Телеграм голова Харківської ОВА Олег Синєгубов 1 серпня.

"Дякуємо усім обласним службам, які брали участь у підготовці та проведенні евакуації: медичним, рятувальним, правоохоронним підрозділам, органам місцевого самоврядування, РВА, Департаменту цивільного захисту ХОВА. Окрема подяка волонтерам, які надають неоціненну допомогу з вивезення мирного населення з окупованих територій, хоч це часто небезпечно і для них самих", - наголосив голова Харківської ОВА.

Синєгубов зазначив, що влада намагається надавати допомогу усім тим, хто мешкає на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав жителів Донецької області евакуюватися, щоб не стати жертвами російської армії.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті