У Харківській області загинуло понад тисячу мирних жителів - прокуратура

 У Харкові та Харківській області за час війни загинуло понад 1000 цивільних осіб. Про це заявив голова Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков 7 серпня.

"Дії країни-агресора у Харківській області – це терор цивільного населення", - сказав прокурор.

Він наголосив, що серед убитих – 50 дітей. Поранених, за оцінками Фільчакова, не менше ніж 2000 осіб.

"У Харкові налічується понад 7000 міських об'єктів, які повністю або частково зруйновані. З них 2800 багатоповерхівок, близько 1800 житлових будинків, понад 500 навчальних закладів та 150 лікарень", - сказав Фільчаков. За його словами, обстріли російськими військовими здійснюються щодня.

Олександр Фільчаков повідомив, що на даний момент розслідується близько 3500 військових злочинів, 80% із них пов'язані з обстрілом цивільної інфраструктури за допомогою авіації. Також розслідуються близько 50 вбивств, понад 120 випадків незаконного позбавлення волі, майже 300 справ про мародерство та 4 про зґвалтування.

Нагадаємо, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що РФ найбільш цинічно знищує в Україні російськомовні міста.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті