В ГУР розповіли, чи фіксується наразі переміщення "шахедів" з Ірану в РФ і як справи у окупантів з виробництвом БПЛА

Активного переміщення "шахедів" з Ірану на росію зараз не фіксується, а власне виробництво беспілотників у росії йде значно повільніше, ніж ворог планував. Про це повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна", опублікованому 6 листопада.

"Ворог планував виробляти в місяць щонайменше 200 "шахедів", але в реальності виробляє менше: РФ тільки почала нарощувати виробництво. На сьогодні ― це в основному збірка з компонентів, які поставлені з Ірану", - сказав Скібіцький.

Він уточнив, що роботи з розгортання державою-агресором масштабного виробництва ударних БПЛА типу "шахед" уже частково  розпочались на заводі у місті Алабуга на території підконтрольної РФ республіки Татарстан.

Крім того, представник ГУР зазначив, що воєнна розвідка України зараз не фіксує активного переміщення "шахедів" з ірану на росію. 

Раніше повідомлялось, що Пасічник заявив про те, що "ЛНР" готується до початку виробництва безпілотників, і навіть відповів на запитання "коли?"

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті