У Греції розбився український транспортний літак із "небезпечним вантажем"

Український транспортний літак Ан-12, який перевозив "небезпечний вантаж", розбився у Греції. Про це 17 липня повідомляє ERT News та сербське видання Blic.

За даними грецьких ЗМІ, літак розбився між селами Антифіліппі та Палеохорі в Елефтерополісі. Український транспортник виконував комерційний вантажний рейс із Сербії до Йорданії та перевозив "небезпечний вантаж" військового призначення.

Повідомляється, що літак подав сигнал лиха афінським диспетчерам і хотів здійснити аварійну посадку в Кавалі, оскільки один із його двигунів вийшов з ладу і спалахнув. Однак у результаті літак зник із радарів і впав, не дотягнувши до Кавали близько 10 морських миль.

За різними даними, на борту літака було від трьох до восьми членів екіпажу, а також 12 тонн вантажу. Видання ERT вказує, що мова, швидше за все, йде про снаряди.

Своєю чергою сербське видання Blic наводить заяву міністра оборони Сербії Небойші Стефановича, який заявив, що літак перевозив військовий вантаж із Сербії до Бангладешу і "мав усі необхідні дозволи".

"Це не вперше, у нас на початку червня була інформація, що в Україну везуть якусь зброю, виявилося, що це рейс та товари, які йшли до Алжиру з нашої спеціалізованої промисловості, і в неї були всі необхідні дозвільні документи. Ці постійні повідомлення, якими вони намагаються завдати шкоди репутації Сербії - це зовсім неправильне і зловмисне", - заявив міністр.

Раніше стало відомо, що відтепер росія ніде у світі не зможе ремонтувати свої вантажні літаки, вироблені за ліцензією ДП "Антонов".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті