У держдумі РФ заявили, що "таємні експерименти американців" над воїнами ЗСУ "перетворюють їх на чудовиська"

Російські парламентарі видали чергову порцію маразму, заявивши, що над українськими військовими проводяться "таємні експерименти", - пише російський "Комерсант".

У раді федерації РФ відбулося чергове засідання парламентської комісії з розслідування "діяльності американських біолабораторій на території України". Як заявили співголови комісії, аналіз крові українських військовослужбовців показав, що вони піддавалися «секретним експериментам», внаслідок яких були перетворені на «найжорстокіших чудовиськ». Проте навіть у статті видання наведено думку експерта, який вважає заяви російських парламентаріїв щодо біологічних атак із боку США гіпертрофованими.

Зокрема, за підсумками засідання парламентської комісії 18 липня її співголова віце-спікер ради федерації та держдуми Костянтин Косачов заявив, що аналіз заборів крові у полонених українських військовослужбовців підтверджує, що «щодо цілої низки захворювань, у тому числі атипових для території України, зміст відповідних речовин у рази перевищує допустимі норми». На думку Косачова, це означає, що «над ними ставилися досліди і на території України проводилися експерименти з вкрай небезпечних захворювань, які за певних обставин могли поширюватись у військових цілях».

Видання нагадало, що раніше про "досліди" над українськими військовими згадувала інша віце-спікер думи Ірина Ярова, доповідаючи депутатам наприкінці весняної сесії держдуми про підсумки перших трьох місяців роботи комісії. Тоді ж вона повідомила про заражені вірусом туберкульозу купюри в "ЛНР" та дослідження газової гангрени в одній з ветеринарних лабораторій Маріуполя.

Цього разу Ярова розвинула тему, започатковану Косачовим, і розповіла, що в крові українських військовослужбовців "виявлено сліди наркотиків та дуже високі титри з гепатиту А". «Ми пам'ятаємо, що міністр охорони здоров'я України, громадянка США, була помічена в тому, що лобіювала інтереси фармкомпаній щодо придбання дорогих та дуже реактивних препаратів щодо наслідків саме з лікування гепатиту. І цілком можливо, що йшлося про апробування цих препаратів на військовослужбовців», - сказала росдепутат.

Також, за її словами, у крові полонених було виявлено лихоманку Західного Нілу, виявлену у 20% досліджених проб.

На підставі цього Ярова звинуватила воїнів ЗСУ у "жорстокості та звірствах", заявивши, що "це єдина система управління та створення найжорстокішої машини щодо вбивства реалізовувалася під управлінням Сполучених Штатів…"

Кандидат біологічних наук, генетик Кирило Волков не вважає виявлені у полонених захворювання «атиповими для України». За його словами, зараз є загальний тренд на поширення субтропічних хвороб, і в південних областях Росії також фіксуються випадки лихоманки Західного Нілу, тож в Україні це цілком може бути більш вираженим. А гепатит А зовсім типове захворювання, додає експерт. При цьому він визнає, що є речовини, які змінюють свідомість і призводять до агресивності, і що всі армії ведуть розробки в цій галузі. Проте заяви російських парламентаріїв щодо «біологічних атак» із боку США, на думку Волкова, гіпертрофовані.

Зазначимо, що у Росії повномасштабне вторгнення в Україну своєї армії називають "спецоперацією", а також приховують правду про звірства російських військових щодо мирних українців.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті