В енергосистемі України виник дефіцит потужності

Через зростання споживання електроенергії, спричинене несприятливими метеоумовами, в енергосистемі України виник дефіцит потужності. Про це повідомили пресслужби Міненерго та Укренерго.

Станом на ранок в Україні через негоду було знеструмлено 368 населених пунктів, а через бойові дії та технологічні порушення – 444.

На Дніпропетровщині через бойові дії були без світла 622 абоненти, але нині всіх уже заживили.

На Чернігівщині через атаки ворога залишаються без світла 12 населених пунктів (1,2 тис. споживачів).

На Донеччині за минулу добу внаслідок бойових дій залишилися без світла 6 населених пунктів (3,9 тис. абонентів). Водночас енергетики заживили 9,7 тис. споживачів у 40 населених пунктах. Усього в області залишаються без електропостачання 116 населених пунктів (119 тисяч точок обліку).

Також зафіксовано знеструмлення в Запорізькій області.

На Сумщині внаслідок бойових дій знеструмлено 56 населених пунктів (2,6 тис. споживачів).

На Харківщині через ворожі удари залишаються знеструмленими майже 17 тис. споживачів. На ранок відновлено електропостачання 43 абонентам.

Як повідомлялося, через погіршення погоди в Україні виникли нові перебої з електрикою у трьох областях. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті