В ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

Станом на сьогодні, 17 грудня, заблокованими залишаються три напрямки на польсько-українському кордоні - на них в черзі стоять більше двох тисяч вантажівок. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, заблокованими напрямками залишаються:

  • "Рава - Руська -Гребенне";
  • "Краківець - Корчова";
  • "Шегині - Медика".

"Станом на ранок, сьогодні, на цих трьох напрямках, в чергах у бік України перебуває десь 2150 вантажних транспортних засобів. Найбільше навпроти "Шегині - Медика". Рух є, але не такий інтенсивний, як це було до 6 листопада або 23, коли почалось блокування "Шегині", - пояснив Демченко.

Як вказує Демченко, 11 грудня вдалось розблокувати пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ" - наразі там відмічається досить інтенсивний рух, який поступово продовжує зростати.

Лише за минулу добу, 16 грудня, напрямок перетнули близько 1,5 тисячі вантажних транспортів в обидва боки. Більшість в напрямку України.

"Черги на цьому напрямку, звісно, залишаються. 2400 вантажівок очікує в черзі у напрямку "Ягодину" в бік України. Десь 1700 зареєстровані в "єЧерзі" на виїзд з України. Але, підкреслю, що динаміка досить висока", - пояснив речник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали проводити страйки на кордоні з Україною. 

Яу повідомлялося, на польсько-українському кордоні на КПП "Краківець-Корчова" 16 грудня помер вже третій водій машини, яка стояла в черзі через страйк польських перевізників.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті