На День Незалежності Франківський драмтеатр покаже "Бій за Україну" на вершині Карпат

На День Незалежності України, 24 серпня, Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка готується показати виставу «Бій за Україну» на горі Піп Іван.

 


Про це в Івано-Франківську на пресконференції повідомив генеральний директор – художній керівник театру, народний артист України Ростислав Держипільський, - пише Укрінформ.

«Плануємо відпрацювати (з виставою «Бій за Україну» - ред.) 24 серпня на горі Піп Іван біля Обсерваторії. Складна логістика. Очевидно, туди ми не зможемо підняти увесь Національний президентський оркестр. Можливо, це буде адаптована версія з нашим оркестром. Тобто ми над цим працюємо. Думаю, ця наша амбітна мета, ціль здійсниться. Це для мене символічно, як і для колективу. Думаю, це буде найвисокогірніша акція, меседж усій Україні, Європі, усьому світові, що ми є, що ми – найкраща у світі нація і готові боротись, і боремось, і обов’язково переможемо», - зазначив Держипільський.

Він зауважив, що сходження на вершину Карпат – це спільний проєкт театру з Прикарпатським національним університетом. Прихильникам театру обіцяють з Піп Івана онлайн-трансляцію постановки.

Також Держипільський зауважив, що в новому театральному сезоні Франківський драмтеатр готується показати 8 прем’єрних вистав. Очікують, що частина з них стане кращим взірцем української драматургії.

«Тепер хочеться культивувати лише те, що є українське. Всі вистави російських авторів, які були в нашому репертуарі, ми списали. Їх немає. В нас є багато чудових зразків української і світової літератури і ми працюємо, щоб наповнити наш репертуар», - додав Держипільський.

Як повідомлялося, Франківський драмтеатр розпочне новий театральний сезон постановкою «Бій за Україну». В Тернополі виставу покажуть 14 серпня, в Івано-Франківську - 16 серпня. Усі зібрані кошти за квитки передадуть на підтримку ЗСУ.

Піп Іван (також Піп Іван Чорногірський або Чорна Гора) - одна з найвищих вершин Українських Карпат висотою 2020,5 м.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті