У Чорнобаївці затримано ворожого поплічника, який розквартировував у селищі окупантів – СБУ

СБУ затримала у Чорнобаївці ворожого поплічника, який за вказівкою гауляйтера Турульова розквартировував у селищі окупантів. Про це повідомило відомство у своєму телеграм-каналі 24 грудня.

"Служба безпеки викрила ще одного пособника країни-агресора під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Херсонської області, – сказано в повідомленні. – Ним виявився мешканець Чорнобаївки, який після захоплення селища добровільно пішов на співпрацю з ворогом".

Уточнюється, що для цього він запропонував свою "допомогу" колишньому очільнику місцевої окупаційної адміністрації колаборанту Юрію Турульову, який наразі переховується у захоплених районах півдня України. Саме за "протекцією" гауляйтера Кремля його призначили керівником так званого "коммунального предприятия сельской территориальной общины".

Зазначається, що на цій "посаді" чоловік займався розквартируванням особового складу окупаційних угруповань РФ у приміщеннях місцевих підприємств. Також за його вказівкою підготували територію комунальних об’єктів для базування військової техніки та озброєння російських загарбників.

Підкреслюється, що при цьому на території власного підприємства він зберігав "гумдопомогу" з РФ, яку ворог намагався використати для забезпечення "явки" на псевдореферендумі.

"Після звільнення селища зловмисник планував втекти до країни-агресора, – пише відомство. – Втім співробітники СБУ своєчасно встановили його місцезнаходження і затримали".

Зазначається, що наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що в Херсоні затримали колаборантку із "Партії регіонів", яка погрожувала розстрілами за відмову голосувати на "референдумі".

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті