У Чехії у понад 200 тисяч українських біженців з 25 липня закінчується право на безкоштовне державне медстрахування

У тисяч українських біженців з 25 липня закінчується право на медичну страховку, яку досі оплачує держава за умовчанням (держава автоматично застрахувала прибулих до Чехії). Про це повідомляє Радіо Прага.

Зазначається, що через 150 днів після надання статусу тимчасового захисту в Чеській Республіці біженці віком від 18 до 65 років зобов'язані повідомити, хто оплачуватиме поліс після 25 липня. Вони повинні повідомити про це страхову компанію, в якій були зареєстровані, на спеціальному веб-сайті протягом восьми днів після закінчення строку попередньої оплати полісу.

Це торкнеться приблизно 215 тис. біженців, застрахованих у найбільшій компанії країни, у Загальній медичній страховій компанії (VZP), проте, за даними некомерційних організацій, багато біженців не мають цієї інформації.

Спочатку передбачалося, що держава автоматично оплачуватиме медстрахування за біженців протягом одного року, але парламент у підсумку скоротив цей термін до 150 днів, зазначається в повідомленні.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті