У Брюсселі розпочалося шосте засідання "Рамштайн", порядок денний - ППО для України

Сьогодні, 12 жовтня, у Брюсселі розпочалося шосте засідання Контактної групи із оборони України. Головною темою порядку денного буде посилення протиповітряної оборони нашої країни. Про це написав у Twitter міністр закордонних справ України Олексій Рєзніков.

"Починаємо роботу в рамках оборонної контактної групи України – Рамштайн 6 та НАТО на рівні міністрів оборони. Також є важливі двосторонні зустрічі. Пункт №1 сьогоднішнього порядку денного – посилення української протиповітряної оборони. Відчуваю оптимізм. Слідкуйте за новинами", - написав міністр.

Резніков також зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном перед засіданням формату "Рамштайн". Про це повідомив сам Остін у своєму Твіттері.

"Перш ніж розпочати наш порядок денний, мені було дуже приємно зустрітися з моїм добрим другом та українським колегою, міністром Олексієм Резніковим. Ця контактна група – збори майже 50 країн – є постійним доказом того, що світ згуртований навколо вас", - зазначив глава Пентагону. 

Як раніше повідомлялося, президент України Зеленський очікує від "Рамштайну" прогресу щодо ППО та ПРО для України у відповідь на нову хвилю російського терору.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті