У Білому домі заявили, що продовжать підтримку України після пакету допомоги на $3 млрд

Сполучені Штати Америки продовжать військову підтримку України не дивлячись на вже надану дорогу зброю. Про це повідомила прес-секретарка Білого Дому Карін Жан-П'єр під час свого брифінгу.

Відповідаючи на запитання щодо постачання Україні танків "Леопард", спікерка зазначила, що адміністрація Джо Байдена не має наміру припиняти підтримку України, але і не відповіла щодо постачання цієї зброї.

"Як відомо, президент України був тут зовсім недавно. І ви чули, як президент говорив про зобов’язання, які він має перед українським народом, і про те, що США продовжуватимуть їхню підтримку. Ми маємо намір підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. І ми були дуже чіткі та послідовні щодо цього. Ми швидко рухаємося, надаючи Україні інструментів, необхідних для перемоги у цій війні. Ми щойно минулого тижня оголосили про пакет допомоги вартістю 3 мільярди доларів — найбільший із них. І так це буде продовжуватися. Знову ж таки, ми будемо з ними до тих пір, поки ми їм потрібні", - заявила Карін Жан-П'єр.

Як повідомлялося раніше, США та союзники готують нові санкції до РФ у нафтовій сфері. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті