У Бельгії український театр збирав кошти для ЗСУ просто неба, демонструючи образи українських військових (ФОТО)

У Бельгії театр Івано-Франківський театр «Живих скульптур» на фестивалі Statues en Marche зібрав 1,5 тис євро для допомоги ЗСУ понад. Про це повідомляє Укрінформ.

Актори збирали кошти просто неба, демонструючи європейцям образи українських військових, які через призму століть передають естафету боротьби за свою землю.

Один із керівників театру та актор Івано-Франківського театру «Mime «IF» Артур Гулько зазначає, що на фестивальний майданчик до Бельгії свої мінівистави привезли більше сотні театрів пантоміми з усього світу, і кожен намагався вразити глядачів просто неба.

Франківський театр відтворив образи українських військових у дійстві «Крізь віки». Три «живі» картини актори театру створили ще до війни. Втім, саме у цей час, стверджують, військова картина була як ніколи актуальною. У ній були зображені образи козака, січового стрільця та сучасних військових. Костюми виконали у бронзі, але акторам хотілося новизни. Вирішили у виставі використати великий годинник, у якому замість піску час відраховує зерно.

Вже на місці фесту у Бельгії його організатори дозволили театру «Mime «IF» збирати гроші для підтримки українських військових. Досі такого тут не проводили. Величезний казан, куди глядачі кидали пожертви, вписався у постановку і наповнювався майже годину. До зібраних коштів організатори фестивалю додали ще допомогу від себе. Відтак, до Івано-Франківська «Живі скульптури» привезли для ЗСУ понад 1,5 тисячі євро.

«Ці гроші ми передали для ГО «Громадська ініціатива Галичини», які допомагають військовим ще з 2014 року. Особливо у закупівлі транспорту», - говорить Артур Гулько.

Театр «Живих скульптур» в Івано-Франківську Андрій Кирильчук та Артур Гулько створили ще у 2005 році. Нині тут не лише професійні актори. У мінівиставах грають і менеджери, й лікарі, й люди інших професій.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті