В авіації ЗСУ розповіли про кількість бойових вильотів від початку повномасштабного вторгнення РФ

В останню суботу серпня в Україні відзначається День авіації – свято військових та цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту. Про це у Фейсбук повідомив начальник авіації Командування Повітряних Сил бригадний генерал Сергій Голубцов.

"Без урочистостей, святкувань, концертів, парадних одностроїв... Це все буде, але після перемоги. А поки – в боях! Захищаємо українське небо, нищимо ворога, визволяємо українську землю! Нині день для подяки усім авіаторам за героїзм, професійність, честь, гідність, патріотизм та відданість українському народу!", - написав він.

Він зазначив, що сьогодні день вшанування загиблих героїв, які віддали найдорожче, захищаючи рідну землю від окупанта.

"Ми низько вклоняємось родинам авіаторів, які щодня, затамувавши подих, чекають повернення з бойового вильоту чоловіка, сина чи тата…На жаль ця війна забирає життя українських героїв. Сумуємо разом із родинами пілотів, чиї рідні пішли у вічний політ…Вони навіки залишаться у наших серцях!", - йдеться у публікації.

Як зазначається, з моменту повномасштабного вторгнення авіацією Повітряних Сил здійснено понад 14 000 бойових вильотів, 6 000 на вогневе ураження противника і близько 7 000 – на винищувальне авіаційне прикриття.

Нагадаємо, Залужний розповів українським авіаторам про те, що думає про переозброєння авіації. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті