В Авдіївці залишаються 4 дитини, яких переховують батьки-"ждуни"

В Авдіївці на Донеччині правоохоронці розшукують дітей, аби евакуювати їх з міста. Попри щоденні обстріли, дорослі переховують ще чотирьох неповнолітніх, аби не виїжджати з небезпечного району. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України. 

У місті залишаються четверо дітей - їх переховують батьки, що не хочуть виїжджати. Двох дітлахів поліцейський екіпаж "Білі Янголи" вже розшукав і зараз вмовляє родину евакуюватися. 

"Евакуація дитини з "гарячої точки" починається з пошуків. У практиці поліцейських Авдіївки був випадок, коли сім’я підмовила мешканців цілої вулиці надати неправдиву інформацію – нібито вони разом з дитиною вже виїхали. На другому етапі поліція вмовляє дорослих виїхати та пояснює, що ніхто не буде розлучати їх з малечею, адже евакуація дітей відбувається тільки разом з рідними або одним з них", -йдеться у повідомленні.

Цього разу "Білі Янголи" намагаються врятувати дворічного Єгора та його старшу сестру-шестикласницю, яких переховують батьки. Попри щоденні обстріли, дорослі воліють залишатися вдома. 

Звернутися про евакуацію з Авдіївки можна до групи "Білий Янгол" за телефоном 066-56-19-102, а також у волонтерському пункті, що діє в місті. Для допомоги населенню там постійно присутні представники поліції та військової адміністрації.

Нагадаємо, на Донбасі у понад 20 населених пунктах оголосили примусову евакуацію дітей.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті