Усунути російських та білоруських спортсменів від Олімпіади-2024 хочуть вже 35 країн

Група з 35 країн, включаючи США, Німеччину, Австралію та Велику Британію, вимагатиме усунення російських та білоруських спортсменів від участі в Олімпійських іграх 2024 року. Про це заявила міністр спорту Литви Юргіта Сюгздінієне, - повідомляє Бі-бі-сі.

"Ми рухаємося у напрямку того, що бойкот не потрібен, тому що всі країни одностайні", - сказала Юргіта Сюгздінене.

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у онлайн-зустрічі за участю міністрів із 35 країн, щоб обговорити заклик до заборони, повідомив раніше представник Литви. За його словами, послання Зеленського учасникам полягало в тому, що принципи нейтралітету не можуть застосовуватись до вторгнення росії до України.

"Це була дуже продуктивна зустріч представників 35 країн, і я дуже чітко виклала позицію Великобританії: поки Путін продовжує свою варварську війну, Росія і Білорусь не повинні бути представлені на Олімпійських іграх", - написала в "Твіттері" міністр культури Британії Люсі Фрейзер, яка брала участь у зустрічі.

Заклик до усунення росіян та білорусів від Ігор-2024, як пише Reuters, посилить тиск на Міжнародний олімпійський комітет (МОК), який нещодавно виступив з пропозиціями про можливість допуску на змагання під нейтральним прапором спортсменів з росії та Білорусі, які не підтримали російське вторгнення в Україну.

"Відсторонення спортсменів на підставі їхнього паспорта не відповідає цінностям та місії Олімпійської хартії. Можливо, російські та білоруські спортсмени могли б змагатися під нейтральним прапором на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі", - сказав минулого тижня глава МОК Томас Бах.

У листі до Національного олімпійського комітету України, оприлюдненого в четвер, Бах назвав "вкрай сумними" зусилля України щодо "тиску" на інші країни з метою бойкоту паризьких Ігор 2024 року.

Як повідомлялося, мер Парижа виступила проти участі росії у літній Олімпіаді-2024 навіть під нейтральним прапором.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті