Усі музиканти "Бі-2" змогли покинути Таїланд. Полетіли в Ізраїль

Усі музиканти гурту "Бі-2", затримані міграційною поліцією Таїланду, вилетіли до Ізраїлю. Про це "Медузі" повідомив юрист гурту.

У літак до Ізраїлю сіли шість музикантів, зокрема один із лідерів "Бі-2" Олександр Уман (Шура), у якого, крім іншого, є громадянство Австралії.

За словами юриста гурту, 31 січня в Бангкоку відбулася зустріч консулів Ізраїлю та Австралії з МЗС Таїланду. Також таїландські дипломати мали зустрітися з російським консулом, але, як припускає юрист, окремо від представників Ізраїлю та Австралії.

Зустріч ізраїльських, австралійських і таїландських дипломатів тривала кілька годин, представники групи в ній участі не брали. "За підсумком було оголошено, що музиканти можуть покинути Таїланд і полетіти в Тель-Авів, оскільки таким було їхнє спільне побажання", - розповів юрист музикантів.

"Я радий, що завдяки розумній і наполегливій дипломатичній роботі нам вдалося звільнити громадян Ізраїлю, заарештованих у Таїланді, разом з їхніми колегами - іноземними громадянами. Усі вони на шляху до Ізраїлю і почуваються добре. "Хто рятує одну душу, немов врятував цілий світ"", - прокоментував ситуацію глава МЗС Ізраїлю Ісраель Кац.

Нагадаємо, що вчора, 30 січня, стало відомо, що до Ізраїлю полетів інший лідер "Бі-2" Єгор Бортник (Лева) - у нього є громадянство цієї країни. Раніше юрист гурту повідомляв, що Росія вимагала депортації трьох музикантів, у яких є тільки одне громадянство - російське. За даними "Медузи", йшлося про бас-гітариста Максима Андрющенка (Лакмус), гітариста Андрія Звонкова (Дзвінок) і запрошеного клавішника Гліба Колядіна.

Як повідомлялося раніше, російський консул у Таїланді доніс на музикантів гурту "Бі-2", які нібито працювали в країні без офіційного дозволу. Він зажадав їхньої депортації в РФ. З огляду на те, що колектив "Бі-2" не підтримує російську агресію проти України, в Росії на музикантів чекав би швидкий і несправедливий суд і позбавлення волі.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті