Усе вироблене "оборонкою" РФ одразу відправляють на фронт ― ГУР

Усе вироблене "оборонкою" РФ одразу відправляють на фронт і застосовують проти України у бойових діях. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.  

"Все, що на сьогодні виробляється росією, відразу відправляється на фронт і застосовується проти України. Тому ми не бачимо, щоб москва суттєво наростила кількість озброєння та обсяги виготовлення зброї і військової техніки", ― зазначив Скібіцький.

За його словами, вивезення майже усіх снарядів із Білорусі, а також закупівля боєприпасів у Північної Кореї та Ірану підтверджує факт, що державі-агресору росії не вистачає власних озброєнь.

Також, за словами Вадима Скібіцького, Москва намагається зберігати стратегічний резерв ракет на рівні 30%.

"Якщо говорити про випущені крилаті ракети, то під час атак фіксувались вироби III, IV кварталу [2023 року] випуску. Це вкотре свідчить про те, що в них запаси не дуже великі, і те, що виробляється, відразу застосовується проти нашої держави", ― зазначив представник ГУР МО України.

За його словами, схожа ситуація і з безпілотниками типу "шахед". Зараз агресор навчився виготовляти корпуси для цих дронів, а також організував дві виробничі лінії у місті єлабуґа, де збирає ударні БПЛА із власних та завезених елементів.

"Мета Москви – до 2026 року вийти на повний, замкнений цикл виробництва саме таких БПЛА на території росії. Я не впевнений, що їм вдасться замінити або знайти російський аналог, наприклад, електронної бази – мікросхем, чипів тощо. Але стартери, корпус, бойову частину, двигуни, інші елементи навігаційної системи на сьогодні рф здатна виготовляти", ― сказав Вадим Скібіцький.

Представник ГУР МО України також розповів, що в грудні 2023 року росія загалом випустила по нашій території 770-780 ударних дронів типу "шахед".

"Грудень показав, що навіть якщо у ворога і були якісь запаси, то вони на сьогодні вичерпуються, і всі ці БПЛА, які запускаються, буквально надходять з конвеєра", ― заявив Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, Вадим Скібіцький заявив, що наразі ціллю російських ракетних ударів є не енергетика, а об'єкти українського ОПК

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті