Уряд спростив подання заяви на грошову допомогу у разі загибелі чи інвалідності військового

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови КМУ №336, які спрощують подання заяви на виплату одноразової грошової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих Захисників і Захисниць України відповідно до закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Про це повідомляє Урядовий портал.

Відтепер подавати до Мінветеранів заяву на призначення одноразової грошової допомоги можна не лише у паперовій, а і в електронній формі, в тому числі через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Крім того, є можливість не подавати документи для призначення одноразової грошової допомоги, якщо необхідні для цього дані є у володінні Мінветеранів, або містяться у відповідних Реєстрах і їх можливо отримати шляхом доступу до цих Реєстрів, або в автоматичному режимі шляхом електронної інформаційної взаємодії, розповіла міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна після засідання Уряду.

“Такі зміни дуже важливі і потрібні, вони відповідають вимогам сьогодення і сприятимуть удосконаленню та спрощенню процедури призначення одноразової грошової допомоги особам, якими опікується Мінветеранів. Наша команда продовжує працювати над усуненням всіх бюрократичних процедур, осучасненням послуг і сервісів для наших ветеранів та їхніх рідних”, – зазначила очільниця Мінветеранів.

Статті

Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті