Уряд РФ запровадив "тимчасові обмеження" на експорт автомобільного бензину і дизпалива

Російський уряд запровадив "тимчасові обмеження" на експорт автомобільного бензину і дизельного палива. Про це повідомляє The Insider.

Як випливає з постанови, опублікованої на сайті Кабміну РФ, заходи вжито "для стабілізації внутрішнього ринку". Термін, протягом якого діятимуть заходи, не визначено.

"Запроваджувані обмеження дадуть змогу припинити "сірий" експорт моторних палив і наситити внутрішній ринок. З обмеженням експорту очікується збільшення пропозиції моторних палив на внутрішньому ринку, що може призвести до додаткового зниження цін", - заявили в міненерго РФ.

Раніше у вересні міністр сільського господарства РФ Дмитро Патрушев визнав, що в країні - велика нестача палива.

Як розповідав у розмові з The Insider економічний аналітик, фахівець з нафтогазового ринку Михайло Крутіхін, дефіцит пального спричинено комплексом проблем, включно зі скороченням розміру компенсації, яку уряд виплачував із бюджету нафтовим компаніям, що продавали пальне на внутрішньому ринку, та девальвацією рубля.

За даними Росстату, роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо з початку нинішнього року зросли на 9,4%. У середині серпня сільськогосподарський сектор РФ зіткнувся з різким зростанням цін на дизельне паливо, а також перебоями в його постачанні.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті