Уряд продовжив строки для ідентифікації отримувачів пенсій та соцвиплат в Ощадбанку

Уряд України продовжив строки для ідентифікації отримувачів пенсій та соцвиплат в Ощадбанку.  Таке рішення ухвалено на засіданні Кабміну, - повідомляє Мінреінтграції.

"Відповідною постановою передбачено, що період для фізичної ідентифікації одержувачів пенсійних та соціальних виплат продовжено до 31 грудня 2023 року. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року. Отже, до кінця поточного року навіть за відсутності ідентифікації держава не припинятиме зазначені виплати, а Ощадбанк не блокуватиме рахунки", - йдеться у повідомленні.

Також урядова постанова розширює можливості для фізичної ідентифікації, необхідної для продовження отримання соціальних виплат.

Зокрема, можна буде проводити ідентифікацію особи з використанням відеоконференцзвʼязку, під час сеансу якого предʼявлятимуться документи, що посвідчують особу.  

До фізичної ідентифікації також прирівнюються:  

 • авторизація в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису Дія Підпис (Дія ID); 

 • посвідчення закордонною дипломатичною установою України факту, що особа, яка проживає за кордоном, є живою.

Як повідомлялося, переселенці у Києві та низці областей можуть отримати гранти на розвиток мікробізнеса.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті