Уряд Чехії схвалив направлення місії для розслідування воєнних злочинів в Україні

Чеський уряд у середу схвалив направлення місії у складі до 15 співробітників Військової служби правопорядку для допомоги в розслідуванні воєнних злочинів в Україні. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ČT24.

Чеська місія буде входити до складу слідчої групи Міжнародного кримінального суду й залучатись на періодичній основі – по чотири-шість тижнів кілька разів на рік залежно від потреб МКС.

"Співробітники Військової поліції повинні бути розгорнуті насамперед на території України, але вони також можуть виконувати завдання в Нідерландах, де базується МКС", – пояснив речник чеського Міноборони Їржі Таборський.

Він нагадав, що розслідування воєнних злочинів в Україні формально розпочалося у березні 2022 року, коли сорок сторін Римського статуту, згідно з яким був створений Міжнародний кримінальний суд, подали повідомлення про злочини за міжнародним правом.

Очікується, що місія військової поліції Чехії триватиме до кінця 2023 року. Цьогоріч очікується, що її вартість становитиме 12,4 мільйона крон, наступного року – 17,2 мільйона крон.

Рішення уряду Чехії ще має бути схвалене обома палатами парламенту країни.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті