Урсула фон дер Ляєн, Шарль Мішель та інші лідери ЄС привітали українців з Днем Незалежності

Лідери ключових інституцій ЄС привітали українців з Днем Незалежності. Про це з посиланням на Твіттер очільників інституцій ЄС повідомляє "Еспресо" 24 серпня.

"Президенти Єврокомісії, Європарламенту та Євроради опублікували свої вітання для українців до 31-ї річниці незалежності України", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн написала: "Ми ніколи не зрівняємося з тим, які жертви ви приносите щодня. Проте ми можемо і будемо поруч з вами. ЄС від початку був з вами у цій боротьбі, і буде далі, стільки, скільки знадобиться".

Президент Євроради Шарль Мішель звернувся до українців з такими словами: "Цю незалежність ви вже шість місяців хоробро бороните від Росії. ЄС підтримуватиме вас. Ваша незалежність – це наша незалежність. Ваша свобода – це наша свобода. Ваше майбутнє – це майбутнє ЄС".

Голова Європейського парламенту Роберта Метсола зазначила: "ЄС завжди буде поруч з Україною. На вже зробленому наша підтримка не зупиниться".

Раніше повідомлялось, що Борис Джонсон у День Незалежності України оголосив про новий пакет допомоги Україні від Великої Британії на 54 мільйони фунтів.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті