Упродовж минулого тижня громади Донеччини отримали понад 700 тонн благодійної допомоги

Упродовж минулого тижня громади Донеччини отримали понад 700 тонн благодійної допомоги. Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Він нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення в області працює обласний гуманітарний штаб, його діяльність забезпечують профільні структурні підрозділи обладміністрації. Також у регіоні налагоджена співпраця з благодійними організаціями, які теж надають допомогу мешканцям Донеччини. 

«Наприклад, упродовж тижня громади отримали до 708 тонн благодійної допомоги: продуктові набори, засоби гігієни, будівельні матеріали, непродовольчі товари, «медицину», засоби обігріву тощо», - констатував Філашкін.

Він зазначив, що військові адміністрації отримують надану допомогу та розподіляють між мешканцями населених пунктів. У прифронтові громади регулярно здійснюється підвіз і води, і хліба, і паливних матеріалів. 

Крім того, перед початком зими мешканців прифронтових громад адміністрації забезпечили буржуйками та булер’янами для опалення помешкань.

«Усі очільники військових адміністрацій на Донеччині оперативно та належно виконують завдання від керівництва Донецької ОВА, спілкуються з людьми на місцях, знають їхні потреби та проблеми», - підкреслив керівник ОВА.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті