Унаслідок теракту в підмосковному "Крокусі" загинуло понад 60 осіб, 115 госпіталізовано

Унаслідок теракту в концертному залі "Крокус Сіті Хол" у Підмосков'ї ввечері 22 березня загинули понад 60 осіб, поранено більше сотні. Про це повідомляє Телеграм-канал "Радио Свобода".

У повідомленні нагадується, що ввечері 22 березня кілька людей у камуфляжній формі відкрили в концертному залі стрілянину з автоматів, потім стався вибух і почалася сильна пожежа. Гасіння вогню триває, але, за словами губернатора Московської області Андрія Воробйова, "здебільшого вогонь ліквідовано". Воробйов зазначив, що до ранку над залом для глядачів "Крокуса" звалився дах, рятувальники розбирають завали.

Воробйов повідомив, що госпіталізовано 115 осіб, зокрема п'ятеро дітей. Деякі перебувають у важкому стані. МНС РФ опублікувало список постраждалих під час нападу на концертний зал: зараз у ньому 99 осіб. До ранку з "Крокуса" евакуювали всіх постраждалих.

Учора російські ЗМІ повідомляли, що після теракту нападникам вдалося втекти на автомобілі. У СК на запитання журналістів, де зараз нападники, заявили, що "поки що це передчасна інформація".

Президент РФ путін досі ніяк не прокоментував теракт. Російські новинні агентства писали, що йому доповідають про ситуацію, а віцепрем'єр РФ Тетяна Голікова сказала, що у відповідь на звіт про постраждалих путін нібито "побажав усім одужання і передав подяку лікарям".

Видання "Агентство" зазначає, що атака на "Крокус Сіті Хол" - найбільший у РФ теракт з часів нападу на школу в Беслані 2004 року, коли загинуло понад 300 осіб.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті