Унаслідок нічних обстрілів загинуло 5 цивільних, десятки поранені — Нацполіція

Унаслідок нічного масованого обстрілу російські війська вбили 5 цивільних та ще близько 30 поранили. Обстрілами пошкоджено понад 100 будівель, серед них — об'єкти енергоінфраструктури. Про це повідомила Нацполіція у Фейсбук.

Станом на 15:00 відомо про двох загиблих у Хмельницькій області. Ще восьмеро осіб травмовані, одну жінку вдалось врятувати з-під завалів.

Ще троє цивільних загинули в Запорізькій області. За даними обласної адміністрації, вбиті 8-річна дівчинка та її 35-річний батько, які загинули від удару російської ракети по приватному сектору Запоріжжя. Також унаслідок удару загинув 62-річний водій тролейбуса, який їхав по греблі ДніпроГЕС у момент російського удару.

Поліція повідомляє про 15 постраждалих на Запоріжжі, утім вже стало відомо, що їхня кількість зросла до 20. Серед поранених — поліціянт.

Також, за даними поліції, двоє людей зазнали поранень внаслідок російських обстрілів на Івано-Франківщині, одна — у Харківській області.

За усіма фактами воєнних злочинів рф розпочаті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни.

Як повідомлялося, унаслідок ракетних ударів локально пошкоджені газопроводи й знеструмлені об'єкти "Нафтогазу". 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті