Умєров обговорив із главою Пентагону стратегію і план операцій на 2024 рік

У рамках робочого візиту до США міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном, сторони обговорили стратегічні цілі та план операцій України на 2024 рік. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Як повідомляється, на зустрічі також були присутні голова Офісу президента України Андрій Єрмак, заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, заступник начальника Генштабу України генерал-майор Олександр Кириленко, посол України в США Оксана Маркарова.

Умєров подякував американському колезі за новий пакет допомоги, а також за лідерство в організації у Вашингтоні американсько-української конференції розвитку оборонних індустрій України.

Окремо міністри обговорили розвиток спільного оборонного співробітництва, залучення інвестицій у ВПК. Умєров наголосив на важливості проведення у Вашингтоні конференції розвитку оборонної індустрії. Цього разу у Вашингтоні зібралися представники понад 350 українських та американських виробництв.

"Українська зброя, техніка і технології мають зайняти нішу росіян на ринку озброєння. Для цього нам потрібна потужна Оборонна коаліція, щоб об'єднати зусилля в боротьбі проти російського терору. Збільшення спроможностей виробництва озброєння і техніки в Україні - це також питання українських і національних інтересів", - наголосив Умєров.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили продовження підтримки України з боку США у 2024 році. Україна сподівається на позитивне рішення щодо цього

Також обговорювалося посилення протиповітряної оборони. Як повідомили у відомстві, міністри оборони України та США обговорили також активізацію будівництва фортифікаційних споруд. Умєров поінформував Остіна про останні новини в цьому напрямі.

Умєров зазначив, що окремий пріоритет на наступний рік - це НАТО.

"Наша мета і завдання - привести Сили оборони у відповідність до принципів і стандартів Альянсу", - сказав міністр.

Як повідомлялося, Держдеп США відправить в Україну радника для боротьби з корупцією та залучення інвестицій. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті