"Укргазвидобування" запустило дві нові свердловини: дають 200 тисяч кубів газу на добу

"Укргазвидобування", що входить в Групу "Нафтогаз", ввело в експлуатацію дві високодебітні свердловини, які дають близько 200 тисяч кубометрів газу на добу. Про це повідомляє пресслужба Групи "Нафтогаз" 6 березня.

"Навіть серед високодебітних свердловин цей об’єкт є одним із найпродуктивніших. Це результат ефективної та злагодженої роботи великої команди Групи Нафтогаз на всіх етапах – від проектування до буріння та введення в експлуатацію. Я щиро вдячний всім фахівцям, що долучилися до цього процесу, саме завдяки вашій роботі Україна стає стійкішою та сильнішою», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Ідея запуску цієї свердловини належить команді розробників Українського науково-дослідного інституту природних газів (УкрНДІгаз), що також є частиною Групи Нафтогаз. Саме вони змогли правильно оцінити залишковий потенціал старого родовища, вдало визначити ділянку для закладання свердловини та довели високу перспективність буріння в цій зоні.

Під час роботи також було встановлено добовий рекорд проходки однією бригадою – за 24 години вона пробурила 905 метрів. Завдяки ефективній роботі фахівців Укрбургазу, свердловину вдалось закінчити на 30% швидше, ніж передбачено проектом – всього за 105 днів.Спеціалісти Укргазвидобування також знизили ризики негативного впливу бурового розчину на пласти-колектори. Так, при бурінні в інтервалі продуктивних пластів було використано розчин на вуглеводневій основі, який дає можливість досягти такого результату.

"Завдяки ефективнішому демонтуванню основного бурового обладнання, достроковому проведенню підготовчих робіт, що пришвидшило облаштування свердловини промисловими комунікаціями, обʼєкт ввели в експлуатацію на кілька днів раніше проектного терміну та з високим дебітом», – додав Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.

 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті