"Укренерго" просить споживачів обмежити енергоспоживання в період з 19:00 до 22:00

НЕК "Укренерго" звернулася до споживачів із проханням зменшити енергоспоживання у вечірні години у зв'язку з істотними ушкодженнями, завданими українській енергосистемі ворожими масованими атаками. Про це компанія повідомила у Фейсбук 11 квітня. 

"Особливо велика потреба у зменшенні споживання у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00. Будь ласка, не вмикайте в цей період потужні електроприлади або користуйтеся ними почергово", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в НЕК, унаслідок трьох масованих атак на українську генерацію цього року особливо постраждали теплові та гідроелектростанції.

"Їхня головна роль в енергосистемі - можливість швидко збільшувати виробництво електроенергії вранці та ввечері, коли споживання стрімко зростає. Сьогодні деякі з них не можуть це робити через руйнування, завдані російськими терористами", - пояснили в "Укренерго".

Нагадаємо, унаслідок масованої російської ракетної атаки повністю зруйновано Трипільську ТЕС на Київщині. 

Як повідомлялося, ТЕЦ, що живить Харків, зазнала пошкоджень унаслідок ударів РФ 11 квітня.

Також повідомлялося, що вдень 11 квітня РФ вдарила керованими авіабомбами по Сумській ТЕЦ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті