Україну ніхто не підштовхує до переговорів, вона сама визначає умови – постпред США до НАТО

Умови та час для переговорів із Росією визначає Україна, а НАТО та США не підштовхують нашу країну до переговорів. Про це 28 листопада повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на заяву представниці США в НАТО Джуліанну Сміт.

"Наша позиція як Сполучених Штатів, і вона підтримується в НАТО - ми маємо забезпечити, щоб президент Зеленський та Україна були у найсильнішій позиції на момент початку таких переговорів", - заявила посол Сполучених Штатів у НАТО.

Але саме питання переговорів з росією залишається в руках Володимира Зеленського. Сміт підкреслила, що саме президент України вирішує коли та на яких умовах сідати за стіл переговорів.

Наразі проведення переговорів малоймовірне, оскільки самі росіяни поки що не сприймають Україну серйозно.

"Але рішення буде в руках українців, ми не підштовхуємо їх до якоїсь певної дати чи графіку", - додала Сміт.

Нагадаємо, раніше Михайло Подоляк заявив, що Україна не піде на капітуляцію в обмін на світ.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті