Українські війська за рахунок тактичного сюрпризу просунулися на 20 км на Харківщині - ISW

Збройні сили України звільнили 400 квадратних кілометрів на північний захід від Ізюму за рахунок тактичного сюрпризу. Про це 8 вересня повідомляє Інститут вивчення війни.

За даними експертів Інституту, на південному сході Харківської області українські військові почали наступати, скориставшись передислокацією російських сил на південний напрямок.

Завдяки цьому напередодні українським силам вдалося просунутися щонайменше на 20 кілометрів на тимчасово окуповану територію Харківської області. Загалом наші захисники звільнили близько 400 квадратних кілометрів.

При цьому в ISW переконані, що наступ ЗСУ на Херсонському напрямку не є обманом у спробі відвернути на південь України якнайбільше російських військ. Натомість українські сили, ймовірно, розумно скористалися перерозподілом російських військ, техніки та загальної оперативної концентрації, щоб розпочати локалізовані контрнаступи на критичні точки у Харківській області.

Нагадаємо, напередодні у рашистських пабликах почали з'являтися заяви, що окупанти залишили Балаклію.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті