Українські війська відбили атаки рашистів на Піски, бої під Мар'їнкою та Кодемою продовжуються – Генштаб

Українські війська відбили атаки рашистів на цілу низку населених пунктів у Донецькій області, проте бої у Мар'їнці та Кодемі продовжуються. Про це 4 серпня повідомляє Генштаб ЗСУ,

"Окупанти намагалися покращити тактичне положення на напрямках Стряпівка – Соледар, Доломітне – Травневе, Відродження – Вершина, Покровське – Бахмут, Василівка – Яковлівка, Семигірʼя – Вершина. На всіх вказаних напрямках ворог успіху не мав та відійшов. Веде наступальні дії в напрямку Новолуганське – Кодема, бойові дії тривають", - повідомляють у Генштабі.

Також на Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії Яківлівку, Травневе, Кодему, Покровське, Роздолівку, Курдюмівку, Зайцеве, Бахмут та Соледар. Авіаудари росіяни завдали по Яковлівці, Соледару та Кодемі.

Також бої продовжуються у напрямку Олександрівка – Мар'їнка. Крім цього на Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни обстрілювали з танків та артилерії райони Залізничного, Варварівки, Мар'їнки, Гуляйполя, Новосілки, Гуляйпільського та Темирівки. Авіаудар було завдано і в районі Нікополя.

"На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Богородичного, Дібрівного, Мазанівки, Карнаухівки, Чепіля та Гусарівки. Окупанти намагалися просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне. Отримали відсіч та відійшли", - зазначили в Генштабі.

Також українські військові наголосили, що спроби росіян наступати на Піски з боку Лозового та Веселого провалилися – вони були змушені відійти. При цьому на Авдіївському напрямку рашисти обстріляли райони Пісків, Пречистівки, Шевченка, Володимирівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки.

На Краматорському напрямку ЗСУ вдалося відбити атаки росіян на Долину. В іншому в районах Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам'янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка та Калеників окупанти вели артобстріли. Спірне також постраждало від авіаудару.

Нагадаємо, що на півдні України ЗСУ знищили пункт управління рашистів у Чорнобаївці та понад 30 окупантів.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті