Українська енергосистема пройшла найскладніший етап, всі атомні станції вже працюють - Укренерго

Усі атомні електростанції, які знаходяться на підконтрольній території України, вже працюють та підключені до енергосистеми. Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

"Найскладніший етап після цієї атаки наша енергосистема вже пройшла. Всі області заживлені, енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, працюють", - заявив він.

За його словами, через 1-2 дні АЕС вийдуть на свою нормальну планову потужність, і "ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки".

Як повідомлялося раніше, фахівці "Укренерго" забезпечили 50% потреб споживання електроенергії в країні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті