Українська делегація бойкотуватиме засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ

Українська делегація вирішила бойкотувати засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ доти, доки з неї не виключать росію. У ПА ОБСЄ не змогли змінити правила, щоб видалити делегацію росії зі свого складу, - повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на члена делегації Євгенію Кравчук.

"Ми, українська делегація, бойкотуємо роботу в ПА ОБСЄ, допоки ця міжнародна організація не зможе сформувати своє ставлення до участі у ній росіян", - написала Кравчук.

Напередодні українська делегація запропонувала внести поправки до регламенту асамблеї, що дає змогу позбавити росію повноважень. У четвер президент України Володимир Зеленський також закликав виключити росію зі складу організації. До ПА ОБСЄ, яка відповідає за безпеку та співпрацю в Європі, входять представники 57 держав. У тому числі – росії, яка вторглася до України у лютому 2022 року.

Сьогодні останній день 20 сесії ПА ОБСЄ у Варшаві. Російські делегати у ній не беруть участі, оскільки Польща не видала їм візи. За словами голови польської делегації Барбари Бартус, допуск російської делегації "порушив би принцип солідарності з Україною".

У повідомленні нагадується, що відповідь на вторгнення росії в Україну майже 30 міжнародних організацій виключили її зі своїх лав. Серед них Рада ООН з прав людини, Всесвітня туристична організація ООН, Рада Європи та Міжнародний газовий союз.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті