Українська авіація завдала чотири удари по ворогу на Херсонщині – ОК "Південь"

24 серпня українська авіація завдала чотири удари по місцях зосередження ворожих солдатів та техніки, зокрема по системах ППО у Новій Каховці. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у Фейсбук.

Як повідомляється, 24 серпня обстановка у операційній зоні ОК "Південь" залишалась складною, але контрольованою.

Впродовж доби ворог продовжував ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні його підрозділів не відбулось.

Диверсійно-розвідувальна група намагалася підійти до нашого спостережного пункту поблизу Благодатного. Вчасно була виявлена та зупинена вогневою відсіччю. Зазнавши втрат, противник відступив.

Спроба ворожого мотострілецького відділення здійснити штурмові дії в напрямку Таврійського, також успіху не мала. Із втратами ворог відступив..

Відсутність успіхів на суходолі ворог намагався компенсувати авіаційними та ракетними ударами:

Шість разів атакував позиції ЗСУ гелікоптерами і штурмовою авіацією. Без втрат.

Ракетами повітряного базування вдарив по залізничній станції на Дніпропетровщині. Сталося загоряння пасажирських вагонів, пошкоджено будівлі, електромережі, автівки.

Миколаїв надвечір атаковано реактивними снарядами системи залпового вогню "Смерч". Удар спрямовано на портову інфраструктуру. Без людських втрат. Масштаби руйнувань уточнюються.

Українська авіація у День Незалежності завдала чотири удари по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки ворога в Бериславському районі, зокрема й по системах протиповітряної оборони в Новій Каховці.

Ракетно-артилерійські підрозділи в рамках виконання вогневих завдань завдала удари по Каховському мосту. Результати влучань уточнюються.

Вороже військо "схудло" на 12 рашистів, три одиниці броньованої автотехніки та склад боєприпасів. Уражено командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 33-го мотострілецького полку та 7-ої військової бази.

Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

У рамках контрдиверсійних заходів правоохоронними структурами виявлено та повідомлено про підозру мешканцю Одеси, який виправдовував збройне вторгнення росії в Україну та злочинні дії окупантів.

Під час слідчих дій в нього виявлено та вилучено внутрішній і закордонний паспорти громадянина ворожої держави, пенсійне посвідчення майора ФСБ та російські банківські картки. Тривають слідчі дії, ворожий агент – під вартою.

Ще одного агента РФ, затримано під час “полювання" за позиціями українських HIMARS у прифронтових районах Миколаївщини. Наразі і цей шпигун під вартою, тривають слідчі дії.

У Чорному морі роздуває шторм, тож 12 кораблів та катерів ворожого флоту продовжують укриватися ближче до пунктів базування вздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму.

Однак чотири носії "Калібрів , в тому числі один підводний, тримають напоготові 28 високоточних снарядів.

Як повідомлялось раніше, 24 серпня українські воїни відбили атаки рашистів на трьох напрямках. 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті