Україна запросила системи ППО Mamba у Франції – Шмигаль

Україна попросила та чекає на постачання французьких систем ППО Mamba. Про це 12 грудня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив французькому телеканалу LCI-TF1.

"Насамперед ми потребуємо протиракетної протиповітряної оборони. Це, безумовно, система Patriot, система IRIS-T, яку ми отримали від Німеччини, система Crotale, яку ми отримали від Франції. Зараз ми просимо і чекаємо на допомогу французькою системою Mamba, яка також допоможе нам боротися з іранськими дронами та російськими ракетами. Це речі, які справді можуть захистити нашу інфраструктуру", - сказав Шмигаль.

Крім систем ППО та ПРО пріоритетом для української армії є отримання гаубиць калібру 155 мм натівського стандарту – і йдеться не лише про французькі системи CAESAR.

"Ми також потребуємо артилерійських снарядів будь-яких калібрів. Росія щодня вистрілює у бік української армії від 50 до 70 тисяч артснарядів. Звичайно, ми потребуємо нашої оборони хоча б третини цієї кількості щодня", - наголосив глава уряду.

У запити України входять танки натовського стандарту. Знову ж таки йдеться про широке розмаїття систем – німецьких Leopard 2, американських Abrams і не тільки. Якщо Франція буде готова допомогти ЗСУ танками – "ми також будемо вдячними", запевнив прем'єр.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Франції розповів, що за останні місяці країна передала українським військовим шість 155-міліметрових буксированих гаубиць TRF1.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті