Україна посіла друге місце серед країн Європи у рейтингу відкритих даних

14 грудня Європейський портал даних (EDP) опублікував щорічний звіт Open Data Maturity Report 2022 щодо рівня розвитку сфери відкритих даних. Україна посіла друге місце серед 35 європейських країн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Європейського порталу даних.

За новим рейтингом Open Data Maturity 2022 Україна посіла друге місце серед 35 країн у європейському рейтингу зрілості сфери відкритих даних.

Позаминулого року наша країна посіла 17 місце, минулого - шосте, а зараз увійшла до лідерів.

Зайняти друге місце в Open Data Maturity означає, що Європа визнає потенціал чесного уряду України, бо відкриті дані - основа його антикорупційної та прозорої роботи.

У пресслужбі порталу державних послуг "Дія" зазначили, що отримати такий статус у війну - "завдання із зірочкою", оскільки з міркувань безпеки зараз частина даних закрита. У таких умовах сфера відкритих даних не може нормально розвиватися.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті