Україна вже повернула з російського полону приблизно 800 захисників – ГУР

З початку повномасштабного вторгнення росії Україна повернула з російського полону приблизно 800 захисників. Про це 28 вересня під час брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, пише  УНН.

"З моменту повномасштабного вторгнення вже відбулося понад 20 обмінів, у рамках яких вже повернуто близько 800 українських захисників. Але дуже багато лишається в полоні. Координаційний штаб зараз над цим працює", – сказав Юсов.

Він зазначив, що всі військовополонені – і командири, і жінки – утримувалися у жахливих умовах. Міжнародні організації не мали доступу до місць утримання. Наразі Координаційний штаб і правоохоронні органи фіксують всі ці порушення.

"Окремий великий проект – покращення умов утримання. З росією, як тоталітарною державою, дуже важко про це говорити, але Україна наполягає. Все фіксується і передається міжнародним структурам, щоб була відповідна реакція", – сказав представник ГУР.

Раніше,  21 вересня Україна повернула з російського полону 215 захисників, серед них п'ятеро командирів полку "Азов".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті