Україна збирається пройти шлях вступу до ЄС за 2 роки – Шмигаль

Україна розраховує пройти весь шлях вступу до Європейського Союзу менш ніж за два роки. Про це 13 січня під час засідання Кабміну заявив прем'єр Денис Шмигаль.

"Ми розраховуємо пройти цей шлях менш ніж за 2 роки. І тоді Україна стане повноправним членом ЄС. Буде остаточно скасовано всі бар'єри на торгівлю, обмеження руху робочої сили, Україна отримає доступ до структурних та інвестиційних фондів ЄС", - заявив прем'єр-міністр.

Також Шмигаль наголосив, що Україна вже готується до безпосередніх переговорів щодо вступу до ЄС. Паралельно з цим відбуватиметься оцінка відповідності, ухвалення та впровадження європейського законодавства з боку нашої країни.

"Що це означає? Буде сформовано переговорну позицію України, яка визначить наші сильні сторони, межі компромісів, як вступ до ЄС вплине на окремі сектори економіки та держави в цілому. Буде сформовано команди переговорників з української сторони, які професійно зможуть обговорити деталі у різних сферах . Це стане підставою для відкриття офіційних переговорів щодо вступу", - додав глава Кабміну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Австрії виступив проти скорочених процедур вступу до ЄС для України.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті