Україна з початку війни отримала понад трильйон гривень міжнародної допомоги

Україна з початку повномасштабного вторгнення отримала із зовнішніх джерел понад 1 трильйон гривень на фінансування дефіциту державного бюджету. Про це 22 грудня у Telegram повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

"Станом на сьогодні з початку повномасштабної війни Україна залучила понад 1 трильйон зовнішнього фінансування бюджету: кредитів та грантів. Точна сума 1 032 мільярдів гривень", - написав член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

За даними Мінфіну, на початок грудня Україна отримала від міжнародних партнерів 27,2 мільярда доларів допомоги. Після цього до держбюджету надійшли гранти у розмірі 2 мільярди доларів від США, надані через Цільовий фонд Світового банку. Також Україна одержала від Канади 500 мільйонів канадських доларів (367 мільйонів доларів США).

Зазначимо, що загальну суму видатків державного бюджету України на 2022 рік встановили у розмірі 3,037 трильйона гривень, доходів – 1,553 трильйона гривень. Дефіцит покривався за рахунок "печатки" гривні Національним банком (330 мільярдів гривень), запозичень та безповоротних грантів.

Нагадаємо, раніше цього тижня повідомлялося, що Україна отримала два мільярди доларів від Світового банку.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті