Україна розробляє механізм конфіскації до $500 млрд російських активів, заморожених Заходом

Українська влада працює над механізмом для конфіскації сотень мільярдів доларів активів РФ, заморожених західними державами. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на конференції з відновлення України в Лондоні Ukraine Recovery Conference, - повідомляє ZN.ua.

Він наголосив, що конфісковані активи росіян мають стати першим і головним джерелом відбудови України, оскільки агресор має заплатити за завдані руйнування.

"Ми готуємо справедливий механізм, який дозволить конфіскувати до 500 млрд доларів заморожених на Заході російських активів. Рада Європи вже ухвалила історичне рішення про створення Реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України. Це перший компонент Міжнародного компенсаційного механізму", - сказав Шмигаль.

Джерелом фінансування реконструкції також будуть кошти з державного бюджету, зокрема отримані внаслідок конфіскації російських активів в Україні.

Додатково відновлення забезпечуватиметься за рахунок підтримки від міжнародних партнерів. Прем'єр сподівається мобілізувати близько 7 млрд доларів для швидкого відновлення в пріоритетних сферах за підсумками конференції в Лондоні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті