Україна закликає світову спільноту не допустити судилища над полоненими "азовцями" у Маріуполі

Об'єднані сили безпеки та оборони України закликали весь цивілізований світ не допустити судилища над українськими захисниками у Маріуполі. Про це 12 серпня у Facebook повідомили представники Міністерства оборони.

Представники української влади зазначили, що операція з порятунку 2,5 тисяч військових, які брали участь в обороні Маріуполя, була єдиним варіантом зберегти їхнє життя. Насамперед йдеться про порятунок тяжко поранених – саме їх насамперед повернули додому під час обміну з росією.

"Альтернативи на кшталт екстракції не було, стояв вибір: операція з порятунку чи загибель на "Азовсталі" насамперед тяжко поранених. Адже запаси необхідних медикаментів закінчувалися", - йдеться у заяві.

Зазначається, що всі державні інститути України працюють над тим, щоб повернути захисників Маріуполя та всіх українців, які перебувають у полоні окупантів. Водночас росіяни відкрито нехтують зобов'язаннями, домовленостями та міжнародними нормами та правилами ведення війни.

Також Україна вимагає негайно направити представників Організації Об'єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць, де утримують українських військовополонених. Насамперед йдеться про Оленівську колонію в Донецькій області.

Нагадаємо, що на початку серпня Червоний Хрест заявив, що не гарантував безпеку полонених захисників Маріуполя.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті