Україна подає з Іспанією та Португалією спільну заявку на проведення ЧС-2030 з футболу

Україна подає разом із Іспанією та Португалією спільну заявку на проведення фінальної частини чемпіонату світу 2030 року з футболу. Про це заявив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко на брифінгу з президентом Федерації футболу Португалії Фернандо Гомесом та президентом Королівської федерації футболу Іспанії Луїсом Рубіалесом у Ньоні (Швейцарія) 5 жовтня, повідомляє офіційний сайт УАФ.

"Федерації футболу Португалії та Іспанії залучили Україну до заявки на проведення чемпіонату світу-2030. Обидві асоціації повідомили про своє прагнення УЄФА, який одразу висловив свою повну підтримку. Приклад завзятості та стійкості українського народу надихає, тому ця ініціатива спрямована на здійснення внеску у відновлення країни у період відбудови завдяки силі футболу", - йдеться у спільній заяві Павелка, Гомеса та Рубіалеса.

Зазначається, що умови участі України у заявці будуть обговорені та визначені згодом. До координаційного комітету з підготовки заявки на проведення ЧС-2030 на чолі з Антоніо Ларанхо входитимуть й представники України.

"Футбол є важливим соціальним явищем для України. Тому ми раді доєднатися до європейської заявки на проведення чемпіонату світу з футболу", - сказав Павелко.

За інформацією британського видання The Times, ідея була схвалена президентом України Володимиром Зеленським та знайшла підтримку урядів Іспанії та Португалії.

Іспанія та Португалія спочатку планували подати спільну заявку на проведення ЧС-2030 удвох, але погодилися віддати Україні матчі групового раунду однієї з груп.

Ініціатори долучення України до заявки переконані, що Україна у 2030 році відповідатиме необхідним для проведення турніру критеріям безпеки та відновиться після війни з росією.

Нагадаємо, раніше президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко заявив про те, що збірна росії не візьме участі у відборі на Євро-2024.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті